Det er flere metoder for å sette opp tapetet og påføre lim. Les alltid tapetleverandørens beskrivelse av fremgangsmåten så er du sikker. 

 

Papirtapet

Her bruker du ferdigblandet tapetklim som du smører på baksiden av tapeten. Vær nøye med å dekke hele bredden og bruk gjerne en bred pensel. Når limet er på, brettes tapeten slik at limside ligger mot limside. Da tørker ikke limet mens det trekker inn i tapeten. Sørg for at du ikke bretter så hardt at det blir brettekanter i tapeten. La tapetlengden trekke i minst 5 min før du henger den på veggen. Trekketiden varierer noe ut ifra tykkelse på tapeten og temperaturen i rommet. Tommelfingerreglen sier at det er klart hvis tapetet ikke knitrer når du rister litt i den. Derimot skal du kunne høre en mer "slafsete" lyd. 

 

Vinyltapet

Her kan det, i noen tilfeller være en fordel å fukte baksida på tapetet med vann. Bruk en svamp. Brett eller rull tapetlengden sammen og la den ligge og trekke noen minutter. Rull så limet på veggen med en malerull, en og en høyde av gangen. Vinyltapet kan også settes opp som papirtapet, ved at du smører lim på tapetet. Sjekk etiketten eller opphengsinstruks for å se hva som gjeler for ditt tapet. 

 

Fibertapet /Non Woven / Easy up

Fibertapet er det enkleste å henge opp. Lim på veggen og opp med tapet. Enklere blir det ikke.

 

Hvis du er usikker på hvilken type tapet du har kjøpt og dermed også usikker på hvilket lim du skal bruke så finner du denne informasjonen på etiketten til tapetrullen. Du kan også se av symbolene på etiketten om hvordan limet skal påføres. Enten rett på veggen eller på baksiden av tapetet.