Etter at den minimalistiske interiørtrenden har begynt å slippe taket har det skjedd veldig mye på tapetfronten. De siste årene har interessen og etterspørselen for tapet økt betraktelig og dermed kommer også nyvinningene. Nye design, materialer og produksjonsteknikker gjør nå sitt til at tapetutvalget og variasjonen aldri har vært større.

Tapetinspirasjon og tapettrend

Tapet i naturmaterialer

Den tydelige interiørtrenden som har vært gjeldene en stund allerede, og som handler om å ta naturen inn i stuen, gjelder fortsatt. Tapet i stein ( Kråkesølv eller mica tapet) er kanskje det mest populære, men også tapet av eksotiske materialer som bambus, korktre og ulike trefibre blir mer populært. 

Tapet med grafiske og geometriske motiv

Kanskje den mest markante tapet trenden akkurat nå. Det kommer stadig nyheter der det grafiske og noe stramme uttrykket blir mer dominerende. Motivene er gjerne inspirert av tidligere arkitetoniske stilretninger som art deco og retro. Fargepalettene er selvsagt oppdatert til dagens preferanser og nyere produksjonsteknikker gjør det mulig å tilføre tapetene varierende overflater og struktur.

Klassiske tapeter 

De klassike tapetdesignene som ornamenter og damask, striper og florale motiv går aldri av moten og står såleds litt på siden av de tapettrendene som utmerker seg. Disse tapetene har hengt rundt i alle slags hjem i flere hundre år allerede og det er ingen tegn til at det vil endre seg. 

Historiske tapeter

For oss som jobber med tapet hver dag og er over snittet opptatt av dette, er kanskje denne tapettrenden den mest spennende. Fler og fler av oss ønsker å pusse opp hjemmene våre i stilmessig og tidsriktig tapet fra husets opprinnelige byggeår. Det finnes tradisjonsrike produsenter som lager tapet etter gode gammel oppskrift fortsatt. Originale trykkplater skåret ut for hånd i pæretre brukes fortsatt i produksjonen og hver farge legges på lagvis en etter en. Nesten som et grafisk kunstverk.