Vegg til vegg teppe

Det finnes mange gode grunner til å velge vegg til vegg tepper, og det er ingen tilfeldighet at heldekkende gulvtepper har økt i popularitet de siste årene: 

- Et vegg til vegg teppe vil dempe akustikk, og virke lydisolerende mellom etasjer. Et godt valg når man vil ha det stille og rolig på soverommet

- Rom med et vegg til vegg teppe har en lavere andel støvpartikler i luften sammenlignet med rom med harde gulvflater. Dette er fordi et teppe vil binde støvet frem til du støvsuger, og hindre at det virvles opp i luften. 

- Godt og mykt å gå på, vegg-til-vegg-tepper gir et luksuriøst og eksklusivt preg i rommet. 

- Med teppe på gulvet oppleves gulvet varmere å trå på, og man kan faktisk senke innetemperaturen noe, uten at opplevd temperatur endres. Legging av vegg til vegg teppe

Det er viktig at man alltid leser leggeanvisningene som følger med, da det kan være variasjoner fra leverandør til leverandør. Før man setter i gang må man sørge for at underlaget er rent, jevnt, og plant. Både teppet og limet bør akklimatiseres i rommet hvor det skal legges i minst et døgn på forhånd. Pass på at det du sjekker teppet nøye for feil, om det oppdages feil i teppet skal man stanse arbeidet og ikke legge teppet. Kontakt leverandør for videre anvisning. Om teppet skal legges med skjøting er det viktig at man passer på å legge alle baner i samme retning, for at fargen skal fremstå likt mellom de forskjellige teppebanene.

I små rom er det en mulig løsning å bruke dobbeltsidig teip for å feste teppet, noe som det enkelt å fjerne senere. Det skal da legges dobbeltsidig teip rundt hele rommets omkrets, samt noen striper i midten. Dette er en enkel og grei fremgangsmåte, som egner seg best i rom mindre enn 20-25kvm. Denne løsningen er ikke å anbefale i rom hvor det brukes kontorstol med hjul. 

I større rom er det anbefalt at man enten limer teppet, eventuelt at man bruker en filtduk under. Det er fullt mulig å legge vegg-til-vegg-teppe selv, men om man ønsker å sette bort jobben har vi mange dyktige håndverkere vi kan anbefale.