Siste innlegg

Archived posts

Farrow and Ball - Nye farger høsten 2022

Endelig kan vi dele de deilige nye fargene fra Farrow and Ball med dere!

Lanseringen består av 11 nye farger, som passer perfekt inn i standardkartet. 

Det er kommet en del lyse og delikate fargetoner som er enkle å bruke og kombinere, så vel som noen herlig dype og dramatiske farger, for de mer vågale av oss. 

Stirabout: 

Vi ser at vinden har skiftet fra grått og over til varmere, men fremdeles nøytrale toner. Disse type farger brukes ofte som basistoner på store flater, og skaper et utgangspunkt som gjør det enkelt å kombinere med andre farger i interiørtekstiler, eller for eksempel vegger i tilstøtende rom. Stirabout er i våre øyne det perfekte svaret på denne trenden. En nøytral, men varm tone som ikke har for mye av verken gult, rødt, eller grått. En farge som kan brukes i alle rom for et lunt og ensartet uttrykk, eller som en god basisfarge i en større fargepalett.

Eddy:

En lys og rolig grønnfarge i samme familie som French Gray og Treron. Disse tre kan med fordeles brukes sammen, for et helhetlig uttrykk. Eddy er en spesielt anvendelig fargetone, og passer godt når du ønsker litt farge i et rom, uten at det skal oppleves som dominerende. 

Tailor Tack:

Den lyseste og mest delikate rosatonen i fargekartet. Den hører hjemme sammen med Pink Ground, Setting Plaster og Templeton Pink. Disse fargene har noe gult i seg, som gjør dem mindre sukkersøte, og kanskje litt enklere å bruke. Tailor Tack er lys, men har nok farge til å ikke oppleves som hvit på vegg. Bruk den gjerne i kombinasjon med All White, for et rent og moderne uttrykk. 

Kittiwake:

En ren og kjølig blåtone som sitter mellom Parma Gray, og Lulworth Blue. Den har noe mer sort i seg, som gjør at den oppleves litt varmere, og mer avslappet. Kombiner den gjerne med den mørkere Wine Dark, eller med Borrowed Light for et lysere uttrykk. Fordelen med de renere blåtonene fra Farrow & Ball er at de holder på fargen, selv i mørkere rom, uten å oppleves som for grå. 

Templeton Pink:

Templeton Pink ble laget spesielt for spisestuen i Templeton House, i forbindelse med restaureringen av den 240 år gamle herregården. Den er noe mer intens i farge enn Setting Plaster og Pink Ground, men har en herlig støvethet ved seg som gjør den svært anvendelig, også i mer moderne settinger. Bruk den gjerne også i taket, for et mer intimt og lunt interiør. 

Selvedge:

En herlig denim-inspirert tone, noe lysere og mindre grå enn De Nimes. Dette gjør at den holder godt på fargen, også i rom med mindre naturlig lys. Selvedge har noe mindre grønt sammenlignet med Oval Room Blue, og oppleves med det kanskje som en noe mer seriøs farge. Passer spesielt godt med aksenter i fargen Inchyra, eller Hopper Head. 

Whirlybird:

En noe mykere variant av Breakfast Room Blue. En versatil og vakker grønnfarge, uten for mye gult. Whirlybird oppleves spesielt livlig om morningen, i rom som får morgensolen fra øst. Det må også gjerne kombineres med mørkere, og tyngre grønntoner for et mer voksent preg. 

Hopper Head: 

Hopper Head sitter midt mellom Railings og Down Pipe, men uten blåskæret i Railings, og grønnskjæret i Down Pipe. Hopper Head lar seg kombinere med så og si alle farger i Farrow & Ball-kartet, men skaper en spesielt dramatisk effekt om man bruker den på vegg, listverk og tak i et rom. 

Bamboozle:

Navnet Bamboozle betyr å bli lurt av en pirat, og det er den typiske røde fargen på piratens hodeplagg som er inspirasjonen for fargen. Sterke farger som dette er ofte tenkt å passe best inn i mer tradisjonelle settinger, men om du tør å inkorporere Bamboozle i et mer moderne interiør, vil den bringe spenning og liv til ethvert rom. Kan gjerne kombineres med andre tunge fargetoner, som Wine Dark, eller Beverly.

Wine Dark:

Wine Dark var fargen Homer beskrev det røffe og stormfulle havet. Denne fargen vil føles spesielt luksuriøs og dramatisk i rom med mindre lys, mens den vil oppleves noe mer blå og livlig i direkte sollys. Kombiner den gjerne med Kittiwake, for et mer moderne uttrykk. Uansett hvordan du bruker den, vil den garantert tilføre glamour til hjemmet ditt. 

Beverly:

Denne rene mellomgrønne fargen fyller et stort tomrom i Farrow & Ball sitt fargekart, og sitter midt mellom Calke Green og Studio Green. Den vil holde på grønnfargen, også i mørkere rom hvor Studio Green nesten kan oppleves som sort. 

Beverly vil oppleves grønnere i rom med mye lys, eller i kombinasjon med mørkere farger. I mørkere rom, eller på store flater kan den derimot oppleves noe mer konservativ og avdempet. 

Arkivfarger

For å lage plass til de nye fargene, er det også 11 farger som går ut. Det betyr at disse fargene ikke lenger vil være å finne i fargekartet, men fra nå av vil inngå i Arkiv-sortimentet. Vi har alltid anledning til å blande opp Arkiv-fargene på vår blandemaskin, så det er bare til å ta kontakt om du ikke lenger finner din favorittfarge i fargekartet. 

Postet i: Maling

Legg igjen en kommentar