Siste innlegg

Archived posts

Gardiner til stuen - Finn din stil

Å velge gardiner til stuen er ikke alltid like enkelt. Det er mange muligheter, ting å tenke på og spøsmål som dukker opp underveis. Men, fortvil ikke, vi skal lose deg trygt gjennom prosessen.

 

Gardiner stue - Behov og funksjon

Det første du bør tenke på er hvilken funksjon stuegardinene skal ha. Pyntegardiner som myker opp interiøret og skaper stemning eller er det solskjerming og innsyn som er viktigst?

Svaret på dette kan ha stor betydning for valg av gardinstoff, sømløsning og økonomi.

 

Gardinsøm og muligheter

Det neste som kan være lurt å sette seg inn i er hvilke muligheter som finnes i forhold til sømtyper, fôring og løsninger.

Det finnes en rekke ulike måter å sy stuegardiner på. Alt ifra klassisk og tradisjonell søm til mer moderne og strammere varianter. Det mange kaller hotellstilen, men som egentlig heter Wave, er noe vi ser trender nå.

Wave gardiner stue

Bildet viser Wavegardiner - Se flere ulike sømtyper her

Har du store vinduer eller brede vindusrekker, og du ønsker å kunne trekke for gardinene, kan det absolutt være lurt å vurdere gardinstoffer som kommer i dobbel bredde. Fordelen med slike stoffer er at de er veldig brede, opptil 3 meter i bredden. Det gjør at du kan bruke bredden på stoffet til høyden på gardinen, og på den måten unngå å måtte skjøte gardinen, selv når den skal dekke store vinduer. I tillegg er det ofte mye mer økonomisk å bruke stoffer i dobbel bredde.

Dobbel bredde gardinstoff

Les mer om gardinstoffer til stue i doble bredder her

 

Gardinløsning i praksis

Når man har gjort seg litt tanker om behov, stil og uttrykk er neste steg å se hvordan disse tankene lar seg gjennomføre i praksis. Ta en titt på vinduer og vegger og se om det er plass til både stenger, skinner og ikke minst til selve gardinen. Det hender man kommer i den situasjonen at man ønsker seg store, fyldige gardiner med flotte bølger og drapering, men så glemmer man at det kanskje ikke er plass til dette. Kanskje er vinduet så nærme et hjørne at det ikke er plass til parkering av gardinen, eller at det henger dragere i taket som forhindrer plassering av skinner og stenger. Ta derfor en kikk på vinduer og vegg for å se om det er spesielle hensyn å ta.

Hvordan ta mål til gardiner? Ta en kikk på vår måltagningsguide gardiner.

 

Hundrevis av gardinstoffer å velge blant

Nå begynner den morsomste delen av prosjektet. Velg stoff og gardinstang eller skinne. Vi anbefaler å komme innom oss i butikken vår i Sandvika hvis du har mulighet til det. Her bugner det av stoffer i alle kvaliteter og uttrykk. Enten du ser etter linstoff, ullgardiner, bomullsprint eller brodert silke. Det ligger mye stoffer ute på nettsidene våre, men utvalget i butikk er enda mye større.

Se noe av utvalget gardinstoffer

 

Hjemmebesøk, oppmåling og montering

Hvis du trenger mer hjelp til valg av gardiner til stua er alle hjertelig velkommne til å ta kontakt. Hvis du tar med mål og bilder kommer vi ofte veldig langt under et kundebesøk i butikken, men for de som foretrekker at vi kommer hjem til dem, så er det også en mulighet. Vi tilbyr hjemmebesøk i Oslo, Asker og Bærum.

Les mer om hjemmebesøk, oppmåling og montering

Postet i: Gardiner

Legg igjen en kommentar